Βούτσης: Νέες εκλογές δεν θα γίνουν, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Δεν θα γίνουν νέες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.
«Δεν θα ήταν δυνατό να συμπράξουμε κυβερνητικά με αυτές τις δυνάμεις που είναι στην αντίληψή τους τα μνημόνια και κυρίως με τη ΝΔ, δηλαδή να υπάρξει συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων», δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος στην Πρέβεζα.
«Στην ερώτηση που έρχεται στα χείλη σας , «άρα με τους άλλους είναι πιθανό;», είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία κατεύθυνση. Θα μελετήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τότε θα το δούμε, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, με ποιους θα συνεργαστούμε εφόσον είμαστε πρώτο κόμμα», πρόσθεσε.
Αναγκαστικές οι εκλογές
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αναγκαστική την προσφυγή στις κάλπες. «Είναι πράξη αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας και είμαστε έτοιμοι να προσδοκούμε σε μία μεγάλη νίκη, αλλά είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε και μία διαφορετική ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
Τόνισε πως αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υλοποιηθούν από οποιαδήποτε θέση, ταυτόχρονα όμως θα γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, απεγκλωβισμού-αποσύνδεσης από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ασκώντας στοιχεία ενός παραλλήλου προγράμματος ή κάποια ισοδύναμα, που τουλάχιστον εκεί που υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, να αμβλύνονται.
Δεν είναι λύση η έξοδος από το ευρώ
Ο Νίκος Βούτης απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίξουν την «λεγόμενη εθνική λύση», είπε ότι αυτή δεν προσφέρει τίποτα σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης οικονομίας . «
Καλό είναι να μιλάμε τώρα, μέσα στη σιγουριά που μας παρέχει η συμφωνία που κάναμε, αλλά αν είχε γίνει το άλλο, θα ήταν πολύ επώδυνα τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σόιμπλε στη πρότασή του, την οποία πάλι, εν παρενθέσει, σας λέω την ξέραμε από τον Απρίλιο. Έχει δίκιο ο Βαρουφάκης σε αυτό και μας την είχε γνωστοποιήσει στο υπουργικό συμβούλιο, τη πρόταση του time-out. Πέντε χρόνια έξοδος με πριμ 50 δις, ώστε να μπορούμε να αποχρεώνουμε και να μην υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και εμφύλιος , αλλά ταυτόχρονα θα είχαμε ένα άλλο μνημόνιο με εθνικό νόμισμα για να μπορέσουμε να αποχρεώνουμε σε μικρότερο ποσοστό. Αυτό ήταν μία δεύτερη έκπληξη για εμάς. Δε θεωρούσαμε ότι θα είχαν ήδη ένα δεύτερο manual έτοιμο, εξόδου της χώρας, χωρίς επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές. Σας το λέω ευθύτατα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here