Βούτσης: «Κορσές» το Σύμφωνο Σταθερότητας

Τα σημερινά προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και στον «κορσέ», όπως είπε, που βάζει στις χώρες της Ε.Ε., το Σύμφωνο Σταθερότητας, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αχαρνών, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών στον πυρήνα της ΟΝΕ, καθώς και στην αρχιτεκτονική των θεσμοποιημένων οργάνων και του ρόλου της ΕΚΤ, υπέρ μιας πραγματικής κοινωνικής και οικονομικής σύγκλισης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι φανερό πως οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στην ακραία περιφέρεια μιας Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων». Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ηττηθούν στρατηγικά αυτές οι απόψεις.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «το μόνο ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, είναι η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας και η τήρηση όσων επίσης συμφωνήθηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις».

Καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του. Παράλληλα, ζήτησε να καταδικασθεί απερίφραστα η «επαναλαμβανόμενη τακτική των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με υπαναχωρήσεις και αντικοινωνικές εμμονές των θεσμών απέναντι στη χώρα μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here