Βούτσης: Ανοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες συνεργασίες-Βλέπει συμφωνία

 

Την αισιοδοξία του, ότι θα κλείσει η συμφωνία, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, αναγνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία. Συμπλήρωσε όμως ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων που έρχονται. Το πολιτικά ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι ο κ. Βούτσης αφού κατήγγειλε δρομολόγηση σχεδίου αριστερής παρένθεσης, έκανε πολιτικό άνοιγμα, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός σε συνεργασίες εκτός της Δεξιάς-ακροδεξιάς! 

Μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο γεγονός ότι έρχονται στο τραπέζι μείζονα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, που υποτίθεται πως είχαν κλείσει. Αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, είπε ότι θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα εξισορροπήσει τις απώλειες.

Ταυτόχρονα ο κ. Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει δρομολογηθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλες δυνάμεις «ο σχεδιασμός και η αντίληψη στη λογική της παρένθεσης», εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με όλους, πέραν της Δεξιάς – Ακροδεξιάς.

Aναφερόμενος στις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους πέραν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς και είμαστε ανοικτοί στη βάση της προόδου και στο αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here