Βούτσης για Novartis: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η συζήτηση για Προανακριτική-Αίτημα έκφρασης γνώμης και από το δικαστικό συμβούλιο

Κατάθεση πρότασης για προανακριτική επιτροπή και παράλληλο αίτημα έκφρασης γνώμης από το Δικαστικό Συμβούλιο επί της βασιμότητας των κατηγοριών περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την κοινοβουλευτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό της υπόθεσης και τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας συζήτησης στην Ολομέλεια της πρότασης των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο που ταράζει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» προσδιόρισε τη συζήτηση της σχετικής πρότασης μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Συγκεκριμένα είπε πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και δεύτερο αίτημα από τουλάχιστον 30 βουλευτές της πλειοψηφίας με το οποίο θα συζητείται η άποψη του Δικαστικού Συμβουλίου επί της βασιμότητας των κατηγοριών που περιλαμβάνει η πρόταση προανακριτικής.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με τη σειρά του θα έχει στην διάθεση του περίπου επτά ημέρες για να εκφέρει γνώμη. Υπό αυτά τα δεδομένα η Βουλή θα περιμένει την γνωμοδότηση του Συμβουλίου ώστε πρόταση για προανακριτική και άποψη του Συμβουλίου να συζητηθούν σε μια συνεδρίαση αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα. Πάντως, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως το Δικαστικό Συμβούλιο θα επισημάνει ότι τα τρία αδικήματα που συνοδεύουν τη σχετική δικογραφία έχουν παραγραφεί. Ενδιαφέρον επίσης θα έχει αν οι δικαστικοί θα μπουν και στην ουσία της δικογραφίας εκφράζοντας γνώμη για τα ευρήματα της δικογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει επί παραγεγραμμένων ενδεχομένων αδικημάτων και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη με την υπόνοια της ύπαρξης του αδικήματος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος που δεν παραγράφεται.

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση επιθυμεί πάση θυσία να οδηγηθεί η υπόθεση σε προανακριτική της Βουλής εκτιμώντας ότι πως θα καταπέσουν άμεσα όλες οι κατηγορίες και θα διαφανούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here