Βούτσης: Δεν είναι σκανδαλώδης η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στους πολιτικούς

Ούτε η Βουλή, ούτε βουλευτές και πολιτικό προσωπικό ζήτησαν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης, ερωτηθείς για τη διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και αφορά η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για πολιτικούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διοικητές και μέλη δ.σ. ΝΠΔΔ, αλλά και μέλη ανεξάρτητων Αρχών.

Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη ρύθμιση που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. «Η διάταξη αυτή είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή, και η οποία ψηφίστηκε όχι κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού. Είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά», σημείωσε.

Ακόμη, έσπευσε να επισημάνει ότι έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών, αλλά και ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως τους γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι η επίμαχη ρύθμιση αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών και άλλους και επανέλαβε ότι είναι στο πλαίσιο «μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαμορφώσει».

«Δεν το ζητήσαμε εμείς»

«Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κ.λπ., αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές με πολυετή θητεία, πρώην υπουργούς, που εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησής τους και μπαίνει ένα «γερό μαχαίρι» εκεί», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βούτσης ζήτησε «να μην ψάχνουμε στην παρούσα Βουλή, σε όλο το πολιτικό σύστημα, προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία». «Ίσα ίσα», πρόσθεσε, «υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής με την κρίση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, με τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».

Καταλήγοντας, ζήτησε επίσης να συνυπολογίσουν όλοι ότι η Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132 εκατομμύρια, ενώ -όπως είπε- περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις, αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων», σημείωσε.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here