Βούτσης: Πιθανώς στο επίκεντρο εξεταστικής γερμανικές αποζημιώσεις, μνημόνιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

 

Εξαιρετικά πιθανό θεωρεί ο Νίκος Βούτσης το ενδεχόμενο οι γερμανικές αποζημιώσεις ή και το μνημόνιο να τεθούν στο επίκεντρο Εξεταστικών Επιτροπών της νέας Βουλής.

Ο υποψήφιος πρόεδρός του Κοινοβουλίου  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News τονίζει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της Βουλής καθώς αποτελεί ένα από τα σοβαρά ζητήματα για τα οποία, η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί.

Η επιλογή της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει θετικό πρόσημο για την υπεράσπισή της λειτουργίας της δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο κ. Βούτσης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «απόλυτα αποτυχημένη «θεραπεία» που επελέγη δια των μνημονίων». Χαρακτηρίζει δε, ως «ανόητο» το «να ακούγονται εκφράσεις για χούντες, προτεκτοράτα και ανυπαρξία δημοκρατίας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της απερχόμενης προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, τονίζει ότι «δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και ακραίες, οριακές συγκρούσεις που παράγουν διχασμό στο δημόσιο βίο».

Όσον αφορά τα προνόμια των βουλευτών, ο υποψήφιος πρόεδρος υπενθυμίζει ότι «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο περαιτέρω ρυθμίσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς για τις απολαβές των βουλευτών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here