Βούτσης: Καταργείται η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος – Σκληρή απάντηση από Ζωή

ΦΩΤΟ:INTIME

Καταργήθηκε και επισήμως πλέον η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που είχε δημθιουργήσει η προηγούμενη Πρόεδρος της Βουλής. Την ανακοίνωση για τερματισμό των εργασιών της  Επιτροπής έκανε την Πέμπτη το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας τη σκληρή αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσω twitter.

Η απόφαση του Νίκου Βούτση, η οποία είχε προαναγγελθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έγινε γνωστή με μια λιτή ανάρτηση στην ιστοσελίδα κοινοβουλευτικής διαφάνειας. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής η οποία συστήθηκε και συγκροτήθηκε με τις με αρ.πρωτ. 1448/4-4-2015 και 2053/7-5-2015 αποφάσεις Προέδρου της Βουλής αντίστοιχα, καθώς και της Επιτροπής η οποία συστήθηκε με αρ.πρωτ. 7944/4988/18-5-2015 όμοια. Από την έκδοση της παρούσης παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/4988/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής».

Μερικές στιγμές αργότερα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία και είχε συστήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, απάντησε μέσα από αλλεπάλληλα tweets κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του λήψη «εγκληματικών μέτρων». Επίσης, προανήγγειλε επίσημη απάντηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες, και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει «και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής».

Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ’την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here