Βούρκωσε η «Τσαρίνα των αιθέρων», Ισινμπάγεβα (video)

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα δάκρυσε μπροστά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα μέλη της ρωσικής αποστολής που θα ταξιδἐψουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η ίδια δεν θα συμμετάσχει, αρνούμενη να αγωνιστεί με την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι της χώρας της.

Η Ρωσίδα αθλήτρια, που κατέχει τον Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, η «Τσαρίνα των αιθέρων» όπως την αποκαλούν οι συμπατριὠτες της και μία από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού δεν θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «St. George Hall» στο Κρεμλίνο της Μόσχας, παρουσία και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γέλενα Ισινμπάγεβα μίλησε για την απόφασή της μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Δάκρυα που έφεραν το χειροκρότημα από τα μέλη της ρωσικής αποστολής που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

«Αποκλειστήκαμε από τη διοργάνωση χωρίς αποδείξεις και χωρίς να έχουμε την ευκαιρία να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να παλέψουμε για το δικαίωμα να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι δυσάρεστο περισσότερο επειδή αυτή θα ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για κάποιος από εμάς και για άλλους οι τελευταίοι», δήλωσε.

Στη συνέχεια, η Ισινμπάγεβα απευθύνθηκε στους συμπατριώτες της που θα ταξιδέψουν στο Ρίο. «Πιστεύουμε σε εσάς. Σας εύχομαι καλή τύχη, επιτυχία και να πιστεύετε στις δικές δυνατότητες. Η απόδοσή σας ας κάνει τον κόσμο να ανατριχιάσει και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας να ακούγεται διαρκώς στις αθλητικές αρένες του Ρίο».

Από την πλευρά του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε:

«Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί. Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίζεται από άλλα μέτρα και σταθμά και έκλινε προς την άποψη της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικότερα ή τους βασικούς κανόνες του νόμου. Είναι ένα χτύπημα σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς αγώνες».

isinbayeva 2

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here