Βουλή: Ψηφίστηκαν οι Τροπολογίες για Διαύγεια, ταμειακά διαθέσιμα.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ψηφίστηκαν απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής οι 14 Τροπολογίες που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη Δημόσια Διοίκηση. Μεταξύ αυτών και οι τροπολογίες για τη Διαύγεια και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των  ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει από χθες «το Ποτάμι», «ναι» στην Τροπολογία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων ψήφισαν 153 Βουλευτές (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ.) και 36 «όχι» («Το Ποτάμι», ΚΚΕ και Χ.Α.).

Θετική ψήφο έδωσαν στην Τροπολογία για τη «Διαύγεια», επίσης, 153 Βουλευτές (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ.), ενώ «όχι» ψήφισαν 36 Βουλευτές από «Το Ποτάμι» και τη «Χρυσή Αυγή», ενώ «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές του ΚΚΕ.

Κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας τους ισχυρισμούς περί κατάργησης της Διάυγειας, σχολίαζαν τα εξης:

«Δεν καταργείται, ούτε κατά διάνοια, η «Διαύγεια», η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να την αναπτύξει περαιτέρω. Δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών.

Με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια «τεχνικού τύπου» διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους. Αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Η καλύτερη, πάντως, κριτική είναι το… διάβασμα! Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here