Βουλή: Ενταση και υπαινιγμοί Τζαβάρα κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σφοδρή μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Ο κ. Τζαβάρας δεν απέφυγε μάλιστα υπαινιγμούς η για σύνδεση του κυβερνητικού κόμματος με την τρομοκρατία.

«Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε  από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία», είπε ο κ. Τζαβάρας.  Στην συνέχεια δε επικαλέστηκε την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε την ΝΔ ως «κόμμα μεσαζόντων», για να υποστηρίξει «είναι ύβρις και όποιος δεν έχει την δύναμη ψυχής, μυαλού και τεκμηρίωσης που απαιτεί τέτοια ύβρις παραμένει άγονος και ένας άχρηστος υβριστής. Είναι αυτός που κατευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς ανθρώπους τα όπλα εκείνων που δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία».

Απαντώντας ο κ. Ξυδάκης κάλεσε τον κ. Τζαβάρα να αναζητήσει όσους συμβάλουν στην έκπτωση των κοινοβουλευτικών ηθών στην ΝΔ. «Οσους διαταράσσουν το κλίμα θα έπρεπε να τους αναζητεί στην δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ας ανατρέξει στην προχθεσινή συζήτηση (σ.σ. για το ν/σ αλλαγής φύλου) για να δει ποιοι είναι οι υμνητές της Δημοκρατίας και ποιοι οι υμνητές της Χούντας. Ας ήταν εδώ στην αίθουσα προ διημέρου να δει τι έλεγαν και ποιοι κραυγάζουν ως τηλεπώλες» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει σε άλλο σημείο «να μην  χαρακτηρίζουμε συλλήβδην   πολιτικές ομάδες και προσωπικότητες. Η Αριστερά έχει τις αμαρτίες της και τα βάρη της αλλά δεν έχει την αλητεία κανενός χουντικού, ροπαλοφόρου και τσεκουροφόρου».

Επίσης, με παρέμβασή του ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου καταδίκασε την δολοφονία ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς δήλωσε «συγκλονισμένος από την στυγερή δολοφονία».

Την θλίψη του εξέφρασε και ο κ. Μάριος Γεωργιάδης εκπροσωπώντας το προεδρείο της Βουλής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here