Βουλγαρία: Αναγνώρισαν την ήττα τους οι Σοσιαλιστές

Αναγνώρισε το κόμμα των Σοσιαλιστών (BSP) της Βουλγαρίας, το βράδυ της Κυριακής, την ήττα του στις εκλογές. Αν και το BSP διπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2014, δεν κατάφερε να επικρατήσει του Κεντροδεξιού GERB.

«Θέλουμε να συγχαρούμε τους νικητές του GERB» δήλωσε η επικεφαλής των Σοσιαλιστών Κορνέλια Νίνοβα.

Πρόσθεσε ότι, εάν αποτύχει το GERB του απερχόμενου πρωθυπουργού Μποϊκό Μπορίσοφ να σχηματίσει κυβέρνηση και ανατεθεί τελικά στους Σοσιαλιστές η εντολή, τότε εκείνοι θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση με στόχο να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα, η οποία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Σύμφωνα με exit poll της εταιρείας Alpha Research, το Κεντροδεξιό GERB συγκεντρώνει ποσοστό 32,2%, έναντι 28% του Σοσιαλιστικού κόμματος της Κορνέλια Νινοβα.

Δεύτερο exit poll της Gallup International Balkan δίνει 32,8% στο GERB και 28,4% στους Σοσιαλιστές.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls, ανοίγει ο δρόμος για μια τρίτη θητεία για τον κ. Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ενός συνασπισμού με μικρότερα κόμματα.

«Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το GERB θα είναι το κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Μπορίσοφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here