Βορίδης στη γραμμή Τραμπ: Να πάμε κι εμείς την πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ

Να μεταφερθεί η πρεσβεία της Ελλάδας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως έκαναν οι ΗΠΑ, προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μ. Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι «Ε». 

Πρόκειται για μια ενέργεια εξόχως τυχοδιωκτική, που θα τίναζε στον άερα τις καλές μας σχέσεις με τον Παλαιστινιακό λαό, για την οποία θα πρέπει να πάρει θέση αμέσως ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Τραμπ πήρε την απόφαση να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα. Είναι μια κίνηση που πυροδότησε μεγάλη συζήτηση και στις ΗΠΑ και αλλού, αν πρέπει ή όχι. Η ΝΔ δεν έχει πάρει κάποια θέση πάνω στο θέμα αυτό, εγώ επειδή το σκεφτόμουν αρκετό καιρό και έχω μια συγκεκριμένη άποψη, την οποία ανέπτυξα την επιχειρηματολογία μου ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει και η Ελλάδα την απόφαση του προέδρου Τραμπ, δηλαδή θα έπρεπε και η Ελλάδα να μετακινήσει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Υπάρχει και ένας ειδικός λόγος ότι το Πατριαρχείο είναι εκεί, Έλληνες ιερείς και μοναχοί αλλά και ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι εκεί, άρα έχουμε κάθε λόγο η πρεσβεία μας να έχει εγγύτητα» συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, σχολίασε ότι είναι μακριά από τη θέση του κ. Βορίδη τονίζοντας ότι «Ήταν μια από τις εμπρηστικές κινήσεις που έκανε ο κ. Τραμπ και μου κάνει εντύπωση, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση αν το καλοσκεφτούμε, ότι είναι μια ευθεία αντιστοίχηση μιας ακραίας αντίληψης εξωτερικής πολιτικής. Ποιο είναι το συμφέρον της χώρας; Είναι να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά χρειαζόμαστε μια ισορροπία και με τον Αραβικό κόσμο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here