Βέλγιο: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε 4 από τους 6 συλληφθέντες

Έξι είναι τα άτομα που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής ως ύποπτα για την πρώτη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Δύο από αυτά, συνελήφθησαν χθες και ενδέχεται να έχουν άμεση σύνδεση και με τις δύο επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Τελικά κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε 4 άτομα.

Σύμφωνα με τη βελγική δημόσια τηλεόραση VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο. Ωστόσο, καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αμέσως.

Σχετικά με τον περιβόητο άντρα με το καπέλο, ο οποίος φαίνεται στις κάμερες να φεύγει ατάραχος από το αεροδρόμιο μετά την βομβιστική επίθεση, οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν να είναι ο Mohamed Abrini, ο οποίος συνελήφθη κι αυτός χθες σε δρόμο των Βρυξελλών.  Ο Mohamed Abrini φέρεται να έχει βοηθήσει μέλη της ISIS στις βομβιστικές επιθέσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα.

Σύμφωνα με το δημόσιο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, με επίκεντρο μια αποθήκη.

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε έρευνες στο κτίριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.

Μεταξύ των τεσσάρων στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία, είναι και οι Οσάμα Κ. Χέρβ Μπ.Ν. και Μπιλάλ Εμ.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Οσάμα Κ. αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που εμφανίζεται δίπλα στον βομβιστή αυτοκτονίας στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες και ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε τις τσάντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο.

Ακόμη δύο άτομα που συνελήφθησαν την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here