“Βόμβες” του περιφερειάρχη Φ. Σπανού για τις φωτιές στην Εύβοια-Καταγγελίες ότι υπήρξε εντολή “μη κατάσβεσης”- Προσπάθησε να ανασκευάσει

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», δήλωσε στην κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

 

«Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο», συνέχισε ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης, που θεωρείται πολιτικό «παιδί» του Κώστα Μπακογιάννη.

Ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υπονόησε πως για να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά) ήταν απαραίτητο να υπάρχει μια κάμερα.

«Ένας είναι ο λόγος (για την καταστροφική πυρκαγιά). Η ανεπάρκεια, η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το κεντρικό κράτος. Νιώσαμε ότι εκείνο το μνημόνιο που μας ήρθε από την Πολιτική Προστασία και ψηφίσαμε στα δημοτικά συμβούλια δεν είχε καμία αξία. Σε ποια σελίδα αυτού του μνημονίου λέει ότι σβήνουμε τη φωτιά χωρίς πυροσβεστική;», δήλωσε με παρέμβασή του περιφερειακός σύμβουλος.

Άλλος περιφερειακός σύμβουλος είπε:

  • «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης! Αυτό ακούστηκε επίσημα από τα χείλη του κυρίου Περιφερειάρχη! Να το επαναλάβω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Εντολή μη κατάσβεσης! Αν αυτό δεν είναι εγκληματική εντολή, που από κάποιον δόθηκε και πρέπει να μάθουμε ποιος είναι αυτός, τότε τι ειναι;»

Αργότερα και μετά από τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του ο περιφερειάρχης προσπάθησε να ανασκευάσει. Δείτε τι είπε:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here