«Βόμβες» Σκουρλέτη για διαπραγμάτευση, Στουρνάρα, Ρ. Σπυρόπουλο, ΠΑΜΕ

 

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ AΡXEIOY: EUROKINISSI

«Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης την Παρασκευή το βράδυ, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους – δανειστές. Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοικτά τα ενδεχόμενα μπροστά στο δίλημμα «πάση θυσία στο ευρώ», υπογράμμισε πως ό,τι και αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι «αριστερή παρένθεση» και προχώρησε σε τοποθετήσεις – «βόμβες» σε σχέση με τις πραγματικές θέσεις της γερμανικής πολιτικής ελίτ, καθώς τον ρόλο και τις ημέρες του κ. Στουρνάρα, τον κ. Ρ. Σπυρόπουλο και το… ΠΑΜΕ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της ανοικτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης, το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου και στην οποία, έστω και για λίγα λεπτά, την παρουσία τους επιχείρησαν να κάνουν αισθητή και φασιστοειδή – νοσταλγοί του Γιώργου Παπαδόπουλου! Στην εκδήλωση που τελικά εξελίχθηκε ομαλά και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες πολίτες (στελέχη και μη του ΣΥΡΙΖΑ) ο υπουργός Εργασίας προχώρησε σε έναν ελεύθερο, και χωρίς «προαπαιτούμενα», δημόσιο διάλογο δίνοντας ειδήσεις που αφορούν εξελίξεις και πρόσωπα εκτός και εντός συνόρων.

Οσον αφορά στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «θεσμούς», ο κ. Σκουρλέτης τόνισε στην τοποθέτηση του ότι «κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι θα γίνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα».

«Επιδιώκουμε έναν συμβιβασμό που να μην νιώθει ο κόσμος ότι θα προδίδεται και να δίνει προοπτική», πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί το «πάση θυσία στο ευρώ», εάν η προϋπόθεση αυτή σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να φτωχοποιηθεί περαιτέρω, χωρίς ένα σχέδιο ανάκαμψης, ελπίδας και επιστροφής στην ανάπτυξη. Τόνισε δε ότι, τη στιγμή που εγχώρια και ξένα, μεγάλα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι για τους Γερμανούς δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα ένα Grexit, Γερμανός εισηγητής στις Βρυξέλλες τόνιζε λίγες ώρες πριν προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα στοιχίσει μόνο 400 δισ. ευρώ αλλά, παράλληλα, θα έχει περαιτέρω απρόβλεπτες συνέπειες.

Τι θα γίνει με συμβάσεις και συντάξεις

Ο υπουργός, με αφορμή ερώτηση για τα εργασιακά και το «τι μέλλει γενέσθαι» με τους κατώτατους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από συμφωνία θα προχωρήσουμε. Ο νόμος για τα εργασιακά θα προχωρήσει». «Το είπαμε σήμερα (χθες – Πέμπτη) και σε μίνι σύσκεψη με τον πρωθυπουργό» ανέφερε και επανέλαβε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις θα καταργηθεί. «Είμαστε σκληρά καρύδια. Δεν θα είναι παρένθεση ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

«Βόμβες» για Γ. Στουρνάρα, Ρ. Σπυρόπουλο και ΠΑΜΕ

Στο «κάδρο» της ανοικτής συζήτησης, ζητώντας διευκρινίσεις αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης επ΄ αυτών, έβαλαν με ερωτήσεις τους οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πολίτες τόσο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όσο και τον μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «ο κ. Στουρνάρας λειτουργεί υπονομευτικά για την κυβέρνηση και αυτό ο κόσμος το βλέπει» και τόνισε ότι κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. «Δεν υπάρχει όμως νομικός τρόπος να τον αλλάξουμε» πρόσθεσε.

Οσον αφορά στον κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, πρώην υπουργό και πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ το 2010 και παραιτήθηκε μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, δηλαδή 4 μήνες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης έδωσε μια σημαντική είδηση: Ο διοικητής του ΙΚΑ παραιτήθηκε επειδή τώρα παραπέμπεται για σκάνδαλα, υποστήριξε ο υπουργός και απάντησε προς τον πολίτη που του απηύθυνε σχετικό ερώτημα ότι η αλλαγή δεν έγινε πιο γρήγορα για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το ΠΑΜΕ έχει σωματεία – «σφραγίδες»

Στο «κάδρο» του υπουργού μπήκε έμμεσα και το ΚΚΕ. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για σωματεία – «σφραγίδες» του ΠΑΜΕ, της προσκείμενης στον Περισσό συνδικαλιστικής παράταξης, επισημαίνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δραστηριοποιηθούν μαζικά και αποτελεσματικά τόσο σε επίπεδο συνδικαλιστικό όσο και κινηματικό.

Οι εικοσάρηδες νοσταλγοί του Γιώργου Παπαδόπουλου!

Τα δύο «καρέ» που έμειναν, και τα οποία πρέπει να προβληματίσουν τους δημοκρατικούς πολίτες, από την εκδήλωση της ανοικτής συζήτησης που διοργανώθηκε στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης με τον υπουργό Εργασίας την Παρασκευή το βράδυ, ήταν ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησαν υποστηρικτές των ιδεών της Χρυσής Αυγής να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αρχικά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενώ εκείνη την ώρα ο κ. Σκουρλέτης έκανε την εισαγωγική τοποθέτηση του, μια κυρία –φαινομενικά τουλάχιστον, τυχαία- περνώντας λίγα μέτρα μακριά από το χώρο της εκδήλωσης άρχισε να φωνάζει σε βάρος του υπουργού και όσων συμμετείχαν: «προδότες», «ανθέλληνες», «διώξτε τους λαθρομετανάστες που μου πίνουν το αίμα και παίρνουν τα λεφτά μας».

Μια ώρα μετά, και ενώ η συζήτηση βρισκόταν υπό εξέλιξη, δύο εικοσάρηδες («φουσκωτοί» κατά τα κοινώς λεγόμενα) πέρασαν μέσα από το χώρο της εκδήλωσης, μόλις ένα με δύο μέτρα ανάμεσα στον κ. Σκουρλέτη και την πρώτη σειρά των παρευρισκομένων, φώναξαν ότι «αυτοί θα συνεχίσουν να σας κλέβουν» και επικαλέστηκαν τον… πρώην δικτάτορα λέγοντας δυνατά «α, ρε Γιώργος Παπαδόπουλος που χρειάζεται».

Οι δύο νεαροί, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρέμειναν μάλιστα για λίγη ώρα κοντά στην εκδήλωση παίρνοντας τηλέφωνα από τα κινητά τους. Οι εικοσάρηδες – νοσταλγοί του… Γιώργου Παπαδόπουλου χάθηκαν από το οπτικό πεδίο των συγκεντρωμένων στην ανοικτή συζήτηση όταν κοντά στο χώρο της εκδήλωσης έφτασε ένα όχημα της Αστυνομίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here