«Βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό, οργάνωση χάκερ έφερε στη δημοσιότητα αρχεία της WADA

 

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες και ολυμπιονίκες στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών; Αυτό υποστηρίζει οργάνωση χάκερ που έφερε στη δημοσιότητα αρχεία της WADA προκαλώντας σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό.

wada-

Τα αρχεία δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα των Ρώσων χάκερ «Fance Bear» και σύμφωνα με αυτά, οι αθλητικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ συγκάλυπταν τους αθλητές τους, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασαν κανέναν κανονισμό περί ντόπινγκ.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, η κορυφαία τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς εμφανίζεται να είχε κάνει χρήση οξυκοδίνης, υδρομορφίνης, πρεδνιζόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης το 2010, το 2014 και το 2015, παρόλο που οι ουσίες βρίσκονταν στη λίστα με τις απαγορευμένες από την παγκόσμια ομοσπονδία αντιντόπινγκ. Η Γουίλιαμς είχε πάρει ειδική άδεια να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις ουσίες και αυτή δόθηκε από τον δρ. Στούαρτ Μίλερ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF).

 

Η αδελφή της Σερένα, Βίνους, παρουσιάζεται να είχε κάνει χρήση πεδνιζόνης, πρεδνιζολόνης, τριαμσινολόνης και φορμοτερόλης, επίσης απαγορευμένες ουσίες με βάση τη λίστα της WADA.

Επίσης η κάτοχος τεσσάρων χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου στη γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, Σιμόν Μπάιλς, βρέθηκε θετική σε μεθυλφαινιδάτη, μετά από έλεγχο ούρων. Παρ’ όλα αυτά, όπως συνέβη με τις αδερφές Γουίλιαμς -πάντα κατά τα σχετικά έγγραφα-, της χορηγήθηκε ειδική άδεια να λάβει την ουσία.

Η WADA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται σε ρωσική ομάδα από χάκερ.

«Η ομάδα απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών ιατρικών δεδομένων, όπως οι Εξαιρέσεις για Θεραπευτική Χρήση που παραδίδονται από τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους εθνικούς οργανισμούς αντιντόπινγκ, σχετικά με τους Αγώνες του Ρίο» αναφέρει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here