Βόλτα στο Σύνταγμα, χειραψίες και selfie για το ζεύγος Μακρόν λίγο πριν την αναχώρηση από Αθήνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Με καθυστέρηση 1.30 ώρας από το αρχικό πρόγραμμα, αναχώρησε από την Αθήνα για το Παρίσι, το γαλλικό προεδρικό ζεύγος και η συνοδεία τους. Είχε προηγηθεί, εκτός προγράμματος και πρωτοκόλλου, βόλτα του ζεύγους Μακρόν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους καθώς φεύγοντας από το Γαλλικό Ινστιτούτο της οδού Σίνα, αντί να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο, προτίμησε να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. 

Οταν  ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, έγιναν αντιληπτοί από τους Αθηναίους άρχισαν χειραψίες, selfie, φωτογραφίες αλλά και οι πονοκέφαλοι των ανδρών της ασφαλείας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του, έδειξαν να απολαμβάνουν τη βόλτα αλλά και την όλη επίσκεψη στην Αθήνα, αφού λίγο νωρίτερα στην αρχαία αγορά, η Μπριζίτ είπε ότι της αρέσει τόσο πολύ που σκέφτεται να μείνει στην Αθήνα!

Μάλιστα, η Μπριζίτ Μακρόν σταμάτησε μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος «Αλεξανδράκης», που είναι ένα από το πιο ιστορικά και εμβληματικά καταστήματα της Ερμού. Χάζεψε τη βιτρίνα του πολλή ώρα και στη συνέχεια μαζί με τον σύζυγό της φωτογραφήθηκαν με τον 98χρονο ιδιοκτήτη του, ένα από τους πλέον παλαιούς εν ζωή εμπόρους της Αθήνας.

Το Προεδρικό ζεύγος αναχώρησε στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής με διαφορετικά αεροπλάνα.  Στο αεροδρόμιο τους αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναχώρησε πρώτος και ακολούθησε σε 5 λεπτά περίπου με άλλο αεροσκάφος η Μπριζίτ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι είχαν έρθει με το ίδιο αεροσκάφος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here