Βοήθεια! Κάποιος να εξηγήσει στην Ξαφά τον ΕΝΦΙΑ

ksafa11

Η Δρ. Μιράντα Ξαφά ειναι πολύ σεμνή γυναίκα. Δεν ξέρω αν τη θυμαστε, έχει 2 μέτρα βιογραφικό, ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον το  1980, όπου επικεντρώθηκε στα ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Ξαναγύρισε στο ΔΝΤ  την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία σε χρηματοοικονομικές εταιρείες με έδρα την Γενεύη και  αλλού, έχει μάλιστα διδάξει οικονομικά  στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Ητανμε το Στέφανο Μάνο στη Δράση, και όχι μονον -τον Καραμανλή βασικά δεν αντέχει, με τους άλλους συνυπάρχει. Ομως όταν η Ελλάδα ζοριζόταν, εκείνη στο Λονδίνο συνιστούσε στους επενδυτές ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους και ότι πρέπει να προκληθει οικονομικη ασφυξία στην Ελλάδα για να πέσει ο Τσίπρας.

Οταν ένας άνθρωπος με τόσα ας πούμε ακαδημαΪκά προσόντα αναρωτέται δημοσιως για τον ΕΝΦΙΑ (καθηγήτρια οικονομικών είναι η γυναίκα), αναρωτιέσαι κι εσύ με τι σειρά σου τι ακριβώς διδάσκει.  Και τρως τότε μια φλασιά και θυμασαι ότι το γνωστικό αντικείμενό της είναι  «πώς να σώσετε την οικονομια εκτελώντας συνταξιουχους»   -παλιότερα το αντικειμενο ήταν «πώς να απολύσετε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να συνεχίσει να υπάρχει κρατος»

Με ολα τα προσόντα της είναι εξαιρετικά ταπεινό που θέτει αυτό το ρητορικο ερώτημα για τον ΕΝΦΙΑ στον απλό λαουτζίκο  (η απάντηση ειναι ότι φταίει ο αχαρακτήριστος  ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ασφαλώς αυτονόητη ή πιθανόν η αυτονοητη απάντηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα εβαλε προσωπικά μαζί της και την εξοντωνει οικονομικά).

Ή  μπορεί και να είναι και σχεδόν πραγματικό ερώτημα, δηλαδή η Ξαφά που θέλει με τη δεξιά να κυβερνήσει την Ελλαδα, ΒΑΡΙΕΤΑΙ να διαβάσει την κλιμακωτή  και αναλογική  εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Να της εξηγήσουμε νεοδημοκρατίστικα για να το καταλάβει με απλά λόγια: αν ο Μητσοτάκης τάξει 8% μείωση στη φορολόγηση των βιομηχάνων, το ποσό που θα μαζέψει το κράτος απο την φορολόγησή τους θα είναι 80% λιγότερο. Πάω για διδακτορικό ή όχι;

Α, να και μια άλλη ανάρτηση για το πώς ονειρεύονται το ασφαλιστικό οι δεξιοί. Και εδώ βλέπω δεν μπερδεύεται καθολου με τα δυσανάλογα  ποσοστά

Ksafa12
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here