Τώρα που διαβάζεις αυτές τις αράδες, βάλε στο You Tube το αφροδισιακό αυτό άσμα… «Oh mon Amour» του Christophe. Γύρε αναπαυτικά πίσω, κλείσε τα μάτια και φαντασιώσου τον δικό σου ήρωα.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά:

«Elle a des yeux qui voient la mer a travers la pluie qui descend» (έχει μάτια που βλέπουν τη θάλασσα μέσα απ΄ τη βροχή που πέφτει…)

Για την αλέγρα Βοιωτία το σιγοτραγουδάει σκέφτομαι…

Αυτήν τη ρωμαλέα εύφορη πεδιάδα, που βλέπει θάλασσες, βρέχεται από ποταμούς και χείμαρρους, ατενίζει τον Κιθαιρώνα, τον Ελικώνα, αλλά και τον κοσμοπολίτη Παρνασσό.

Την Βοιωτία που πρωτοστάτησε με τον Πελοπίδα και τον Επαμεινώνδα και σμίλευσε τη Μονή του Οσίου Λουκά.

Που οι άντρες της έλαβαν μέρος στην Επανάσταση του 1821 και μεθύστερα την κατέστησαν ανθηρό εμπορικό κέντρο.

Ναι! Ξεκάθαρα…για τη Βοιωτία τραγουδάει!

Που λιθαράκι λιθαράκι έχτισε ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης.

Που γέννησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το πορφυρό διαμάντι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και τον ιδιοφυή Σταμούλη, που πρωτοστάτησε στο διεθνές δίκαιο με το δριμύ κατηγορώ κατά της αιμοβόρας δράσης των Ες Ες, αναδεικνύοντας τον βοιωτικό λαό σε καθοδηγητή του εθνικού αγώνα.

Ναι! Για την Βοιωτία! Αδιαπραγμάτευτα!

Με ένα από τα κατ΄ εξοχήν πρωτοπόρα εργοστάσια του κόσμου στους κόλπους της, το Αλουμίνιο της Ελλάδος, τ΄ οποίο με την υπογραφή του δεινού Επιστήμονα-Επιχειρηματία, Βαγγέλη Μυτιληναίου, καθιστά την ξακουστή Παραλία Διστόμου Ναυαρχίδα στη βαριά βιομηχανία της Ευρώπης, με τη βιώσιμη ανάπτυξη να κατακλύζει το γενετικό της κώδικα.

Και λίγο πιο πέρα, στα αρχοντικά Οινόφυτα, με τον Ομιλο Στασινόπουλου να καλπάζει διεθνώς, με σημαία ελληνική τη βιώσιμη επίδοση.

Αλλά και η Τανάγρα! Με τη διεθνούς βεληνεκούς Αεροπορική της Βάση και τον επανεκλεγέντα άξιο Δήμαρχο, Βασίλη Περγάλια, να ενορχηστρώνει την κατακόρυφη αεροδυναμική της τροχιά.

Και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών! Που επαξίως έχει χαρακτηρισθεί κορυφαίο στο είδος του… Μία επίσκεψη στο αρχιτεκτονικό περίοπτο κόσμημα και συνειδητοποιείς το λόγο, που οι τραγικοί μας Ποιητές επέλεξαν την Θήβα για να πλαισιώσουν τους αξεπέραστους μύθους τους. Επτά επί Θήβας, Οιδίπους Τύραννος, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ικέτιδες…ων ουκ έστιν αριθμός…

Το τραγούδι τελειώνει.. Σταματάω εδώ λοιπόν.. Και αναπολώ τους εύηχους μουσικούς στίχους… «je vois du soleil dans tes yeux…» (βλέπω ήλιους στα μάτια σου…) Αγέρωχη, Αλέγρα Βοιωτία…

Αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα μου, Ιωάννη Σταμούλη

*Η Κέλλυ Σταμούλη είναι Δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά και Θέατρο στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.

Από την real.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here