Βλάχος κατά Κούγια: Επιχείρηση τρομοκράτησης θυμάτων και μαρτύρων

Με μια πολύ σκληρή δήλωση, ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του 25χρονου που η μήνυση του οδήγησε τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία, σχολίασε τους ισχυρισμούς περί «πολιτικών κινήτρων» πίσω από την ανακίνηση της υπόθεσης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Γ. Βλάχος υποστήριξε ότι «ο  ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.
Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.
Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση Λιγνάδη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here