«Βιβλιοδρομίες 2017» την Παρασκευή σε Ελλάδα και Κύπρο!

 

​Περισσότεροι από 4000 μαθητές και μαθήτριες από Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν και εφέτος στις «Βιβλιοδρομίες», στον Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που πραγματοποιείται στις 28 Απριλίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 σχολείων.

Για τις «Βιβλιοδρομίες» που διοργανώνονται για 19η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη, επιλέχθηκε εφέτος η θεματική ενότητα «Ιστορικές περιπλανήσεις με τη Λογοτεχνία», προκειμένου η ατομική και ομαδική διαδρομή της μνήμης, δια του ιστορικού μυθιστορήματος, να επιδράσει στον μαθητή και τη μαθήτρια ελκυστικά και αποτελεσματικά, με παιδαγωγικά επωφελή τρόπο, για την καλλιέργεια της γνώσης και του γόνιμου προβληματισμού, πετυχαίνοντας την εξοικείωσή τους με τις χωροχρονικές συντεταγμένες της ιστορούμενης (αρχαίας, βυζαντινής, νεότερης) εποχής.

Στα δεκαεννέα χρόνια του κορυφαίου αυτού θεσμού φιλαναγνωσίας σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν συμμετάσχει πάνω από 25.000 παιδιά, έχουν διαβαστεί 300 τίτλοι βιβλίων, 50 εκδοτικών οίκων. Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο που στηρίζουν αυτόν τον θεσμό, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Ακαδημία Αθηνών, την Unesco, το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, τους εκδοτικούς οίκους και τους συγγραφείς.

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2017 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Ιστορικές περιπλανήσεις με τη Λογοτεχνία», προκειμένου η ατομική και ομαδική διαδρομή της μνήμης, δια του ιστορικού μυθιστορήματος, να επιδράσει στον μαθητή και τη μαθήτρια ελκυστικά και αποτελεσματικά, με παιδαγωγικά επωφελή τρόπο, για την καλλιέργεια της γνώσης και του γόνιμου προβληματισμού, πετυχαίνοντας την εξοικείωσή τους με τις χωροχρονικές συντεταγμένες της ιστορούμενης (αρχαίας, βυζαντινής, νεότερης) εποχής.

Αξίζει να αναφέρουμε τα λόγια του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την τελετή βράβευσης στις Βιβλιοδρομίες του 2016: “Είναι πολλά αυτά που έχει να προσφέρουν οι «βιβλιοδρομίες» στα παιδιά: η πίστη στη συλλογική προσπάθεια, η συνεργατικότητα, η ευγενής άμιλλα, η μύηση στη διακειμενικότητα είναι μερικές μόνο όψεις του πλούτου που αποκομίζουν τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες διοργανώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που το Υπουργείο Παιδείας καλωσορίζει ολόψυχα και ελπίζει να αποτελέσουν πρότυπο για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και από άλλα σχολεία της χώρας μας”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here