Βιβλίο Λοβέρδου: Αναταραχή σε ΚΙΝΑΛ-πολιτικομιντιακό σύστημα από τις εξομολογήσεις του

Το βιβλίο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας», παρουσιάζεται επισήμως την Τρίτη σε διαδικτυακή εκδήλωση από τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά ήδη προκαλεί αντιδράσεις και πονοκεφάλους στην Φ. Γεννηματά. την οποία ο ίδιος φαίνεται ότι αμφισβητεί ευθέως.

Η προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου του από την κυριακάτικη «Δημοκρατία» προκάλεσε σοκ στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς σε αυτά αποκαλύπτονται επαφές, συνομιλίες και συνεργασία του Α. Λοβέρδου με δημοσιογράφους αλλά και πολιτικούς της ΝΔ. Οι περισσότερες από τις συνεννοήσεις αφορούσαν χειρισμους στο σκάνδαλο Νovartis. όπου ο κ. Λοβέρδος είναι κατηγορούμενος. Αίσθηση προκαλεί η φράση του ότι δεν είχε ιδέα για Novartis αν και ήταν υπουργός Υγείας που είχε επαφές με φαρμακοβιομηχανίες ενώ εντύπωση δημιουργεί και η ομολογία του για συνεργασία με τον κ. Αθ. Πλεύρη στη σύνταξη τροπολογιών που κατέθετε το ΚΙΝΑΛ!

Τελικά, δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Λοβέρδος με όσα λέει στο βιβλίο του, δεν προξενεί ζημιά στο κόμμα του αλλά και στην εικόνα του ίδιου.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την προδημοσίευση στην «Δημοκρατία», στο βιβλίο αναφέρονται τα εξής:

  • Ο Α. Λοβέρδος βρισκόταν σε συνεννόηση με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη για τη σύνταξη τροπολογιών τις οποίες κατέθετε το ΚΙΝΑΛ.
  • Ο Α. Λοβέρδος ζήτησε από τον Γιάννη Πρετεντέρη να του κλείσει ραντεβού με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου κι εκείνος «ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση».
  • Ο Τάσος Καραμήτσος του «Πρώτου Θέματος» τον ενημέρωνε για τη θεματολογία της εφημερίδας που θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμη.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος  έγραφε με ψευδώνυμο στον Τύπο για υποθέσεις που συζητούσαν οι δύο πολιτικοί, όπως η Novartis.
  • Την υπόθεση συζητούσε συχνά με τον προσωπικό του φίλο Χρ. Ράπτη του iefimerida .
  • «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».
  • «Σε συζητήσεις που είχα με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη μού έλεγε φοβερά πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο».
  • «Εντύπωση, όμως, μου έκαναν οι πληροφορίες που είχε συστηματοποιήσει ο Τάσος Τέλλογλου. Δεν είχε μάθει μόνο ποιος έλεγε τι, αλλά ήξερε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα φάρμακα».
  • Για τον διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτη Λάμψια: «Μας υποστήριζε με όλες τους τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Παραχώρησα μια συνέντευξη που έγινε το κυρίως θέμα της εφημερίδας».
  • Για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Για τη σκευωρία αυτή ο Σταύρος είχε χρησιμοποιήσει κάτι μπερδεμένα λόγια, με διπλές αναγνώσεις. Περίπου δηλαδή είχε ισχυριστεί πως πρέπει να συνεχίσει η έρευνα κ.λπ. Του είπα, λοιπόν, στο τηλέφωνο πως όταν για τον ίδιο υποστήριζε ο Καμμένος πως χρηματοδοτείται από εργολάβους, έπρεπε κι εγώ να δηλώσω πως είναι σκόπιμο να γίνει μια έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο Θεοδωράκης χρηματοδοτείται παρανόμως ή όχι. Μου είπε να μην ανησυχώ και πως οι δηλώσεις του ήταν υποστηρικτικές».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here