Βίτσας γα Διαβατά: Μέχρι αύριο θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση

Το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, εκτίμησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας διευκρινίζοντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Ο Δημήρης Βίτσας χαρακτήρισε τους περισσότερους από αυτούς θύματα παραπληροφόρησης, κυρίως διακινητών, «οι οποίοι λένε για κάποιο λόγο, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και εννοείται ότι δεν θα επιτρέψουμε παράτυπες μετακινήσεις» και κάλεσε όλους όσοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο των Διαβατών, μεταξύ αυτών πολλές οικογένειες με παιδιά, «να μην βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τους άλλους ανθρώπους που είναι γύρω τους».

Τέλος εκτίμησε ότι «με τη μέγιστη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και με την κοινή δράση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας, το αργότερο μέχρι το βράδυ, το πολύ αύριο το πρωί, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here