Βίτσας: Εκκένωση των πρόχειρων χώρων στέγασης προσφύγων στη Πάτρα

Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η ταχύτερη εκκένωση των πρόχειρων χώρων στέγασης προσφύγων και μεταναστών στην Πάτρα, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη συνάντηση του Βίτσα με τον Απόστολο Κατσιφάρα, τους αντιπεριφερειάρχες, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Δριβίλα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Πατρέων καθώς και φορέων της Αχαΐας, συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πόλη και στο λιμάνι της Πάτρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας 270 άτομα και στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να μεταφερθεί το σύνολο αυτών των ανθρώπων, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη η περιφρούρηση των χώρων μετά την εκκένωσή τους.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των έργων που θα καταστήσουν το λιμάνι της Πάτρας ασφαλές, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία και αποδέχτηκε πρόταση του περιφερειάρχη να επισκεφθεί την πόλη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here