Βίντεο σοκ με αποκεφαλισμό Ρώσου πράκτορα από τον ISIS

Βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιωματούχο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες FSB δεν έχουν επιβεβαιώσει τη βασιμότητα των ισχυρισμών της οργάνωσης. Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεση.

Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο στη ρωσική γλώσσα δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που η Ρωσία τιμά την επέτειο από τη νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, με στρατιωτικές παρελάσεις.

Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος με μαύρη ολόσωμη φόρμα, να γονατίζει και να καλεί άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.

«Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν», ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει.

Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες. Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το Ι.Κ., είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here