Αρχική Pressroom Διεθνή Βίντεο: Οι Ισραηλινοί ανακρίνουν την Αχεντ Ταμίμι

Βίντεο: Οι Ισραηλινοί ανακρίνουν την Αχεντ Ταμίμι

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια της 16χρονης Άχεντ Ταμίμι καταγράφει τις ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ισραηλινές αρχές για να την αναγκάσουν να συνεργαστεί.  

Το βίντεο, δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος από την δύο ωρών ανάκριση της ανήλικης Παλαιστίνιας σε κέντρο κράτησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις 26 Δεκεμβρίου.

Δοθηκε στη δημοσιότητα από τον πατέρα της. Σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα, τη Δευτέρα (09.04.2018), ο Μπασέμ Ταμίμι αποκάλυψε τι πέρασε η κόρη του κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της από τους Ισραηλινούς. Και τόνισε πως η σιωπή της υπό πίεση δείχνει πως «δεν είμαστε τα θύματα, είμαστε μαχητές για την ελευθερία του λαού μας».

Λεκτική βία, ειρωνικά μειωτικά σχόλια που αφορούν το χρώμα του δέρματος της Άχεντ, εκβιασμοί και απειλές ότι θα συλλάβουν τους φίλους και την οικογένειά της αν δεν μιλήσει, είναι οι… τεχνικές των Ισραηλινών για να την αναγκάσουν να «σπάσει».

«Επιλέγω να μείνω σιωπηλή»  είναι η απάντησή της.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 20 άλλοι κάτοικοι από το χωριό της, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, συνελήφθησαν μετά από την 16χρονη.

Τα αποσπάσματα του βίντεο έχουν ως εξής:

Ανακριτής: (Η αδελφή μου) Είναι λευκή σαν εσένα. Όταν πάει στη θάλασσα γίνεται σαν χάμπουργκερ. Και εσύ έτσι; Πώς γίνεσαι στον ήλιο; Σαν την αδελφή μου; ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ;

Ανακριτής: Γιατί δημιουργείς προβλήματα; Για ποιον;

Ανακριτής: Ποιος μιλάει σε αυτό το βίντεο; Ποιος είναι;

Άχεντ Ταμίμι: Επιλέγω να παραμείνω σιωπηλή.

Ανακριτής: Αν δεν μας δώσεις αυτό που θέλουμε θα συλλάβουμε όλους όσους υπάρχουν στο βίντεο. Ξέρεις τη Νουρ, ξέρεις τον Μαρουάν, ξέρεις τον Οσάμα, ξέρεις τη Μαράχ, τους ξέρεις όλους. Θα τους πάρουμε όλους αν δεν συνεργαστείς. Είναι στο χέρι σου. Αν δε μιλήσεις εσύ, θα μιλήσουν αυτοί. Όπως θέλεις!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here