Βίντεο ντοκουμέντο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής- «Ο,τι κινείται, σφάζεται».

Βίντεο – ντοκουμέντο με πρωταγωνιστή τον πυρηνάρχη Πατέλη που περιέχεται στην ογκώδη δικογραφία για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει ότι τα μέλη της ΧΑ δρουν συντεταγμένα και μόνο με άνωθεν εντολή πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.

Πρόκειται για το βίντεο που με αίτημά της η Πολιτική Αγωγή ζητούσε να προβληθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου των φυλακών Κορυδαλλού, όπου γίνεται η δίκη, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην προβληθεί σε αυτή τη φάση της διαδικασίας αλλά κατά τον χρόνο ανάγνωσης των εγγράφων.

Στο βίντεο καταγράφονται οι διάλογοι- σοκ του κατηγορουμένου πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη με μέλη της Χρυσής Αυγής  για την προετοιμασία επίθεσης.  Τους λέει ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό  και ότι μόλις πάρουν το «οκ» θα φύγει μια ομάδα 20-30 ατόμων «τούμπανο» και «δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».  «Ο,τι κινείται σφάζεται» .

Οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:
«Θα έρθουν κάποια συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό το κάνουμε, αν δεν το πάρω δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν κανονικοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή και τέτοια, θα πάμε για να στολίσουμε… Δεν θα γίνει (ακατάληπτο) να δώσουν χρήματα από πάνω (ακατάληπτο) στον Αγιο Παντελεήμονα είναι άλλο, ήταν άλλο (…)
Εγώ έχω θέσει θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθαρίσουμε τον τόπο. Και ως ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε ως Χρυσή Αυγή υπάρχει περίπτωση να πέσουνε τηλεφωνήματα (ακατάληπτο) και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να πάνε στο (ακατάληπτο)

Αν σκάσουμε ως Χρυσή Αυγή και γίνει συμπλοκή εκεί, θα πάει (ακατάληπτο) σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να μείνει στον τόπο όχι να κρύβεται σπίτι του. (…) Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά να περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψάχνουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από δω πέρα (σ.σ. τα γραφεία στη Νίκαια) μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ’ όλα, και θα καθαρίσουν.

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται (ακατάληπτο). Και πάλι το λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η «γραμμή» (σ.σ.: εννοεί της ηγεσίας). Υπάρχει περίπτωση να μας πουν, όχι απαραίτητα να μην κάνουμε τίποτα, ούτε εισιτήρια (ακατάληπτο). Και εσύ μπορείς να μου πεις, κάτσε ρε φίλε, εγώ δεν έχω να φάω.

Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος.

Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας το μήνυμα να είναι ναι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here