Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν Ρομά στο δικαστήριο (βίντεο)- Διαμαρτύρεται ο ΔΣΑ για την απουσία αστυνομικών

Για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια, που μπορεί να κοστίσουν και ανθρώπινες ζωές, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή συμπλοκές που σημειώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μεταξύ Ρομά στο χώρο των δικαστηρίων.

Αντίδικοι Ρομά πετουσαν ο ένας στον άλλο ό,τι έβρισκε μπροστά του, από καρέκλες μέχρι πέτρες, επί 15 λεπτα, προτου εμφανισθει αστυνομικός.

 

 

 

 


Η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναλυτικά

«Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.

»Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).

»Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here