Βίντεο ντοκουμέντο: Η δολοφονία της Ντιλέκ Ντογάν από Τούρκο αστυνομικό

Βίντεο ντοκουμένο που καταγράφει τη δολοφονία της Ντιλέκ Ντογάν από άνδρες της αστυνομίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η 25χρονη  πυροβολήθηκε εντελώς αναίτια από αστυνομικό και τελικά, ύστερα από μια βδομάδα νοσηλείας, υπέκυψε στα τραύματά της το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Η αστυνομική επιχείρηση είχε ως στόχο την εκτός νόμου αριστερή οργάνωση DHKP-C και η αντιτρομοκρατική αναζητούσε έναν ύποπτο που σχετιζόταν με την DHKP-C. Νωρίτερα η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει ελέγχους σε ακόμη 16 κατοικίες, στην ίδια περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στην Κουτσούκ Αρμουτλού.

 Η μητέρα της Ντιλέκ, Aysel, είχε καταγγείλλει: «Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι με τις γαλότσες τους. Η κόρη μου τους είπε να βάλουν καλύμματα στις γαλότσες για να μη λερώσουν το σπίτι. Άκουσα έναν πυροβολισμό και την είδα πεσμένη στο πάτωμα».»Ήταν τέσσερις άνδρες. Διαπληκτίστηκαν μαζί της για τα παπούτσια, έλεγαν πως δεν θα έβαζαν πλαστικά καλύμματα. Ένας από αυτούς, την πυροβόλησε», προσθέτει.
Από την πλευρά τους οι τουρκικές αρχές είχαν ισχυριστεί πως η Ντιλέκ Ντογάν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

Το βίντεο όμως επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της οικογένειάς της. Πάνοπλοι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα στα δωμάτια, όταν ξαφνικά ένας αστυνομικός την πυροβολεί στο στήθος και ακολουθεί πανδαιμόνιο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here