Βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα ήθελε η Ζωή. Eγκαλεί κυβέρνηση και κόμματα που την απέτρεψαν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης και όσων θεωρεί ότι συμπράττουν μαζί της ή διαφωνούν με τις επιλογές της. Οπως είπε ντρέπεται για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν την βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα.

Αυτή τη φορά αφορμή για τη νέα επίθεση στάθηκε το γεγονός ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας,  η σύνθεση της οποίας είχε συμπληρωθεί με απόφαση της ίδιας της Προέδρου και  παρότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε δεν είχε τελικά την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην όσων ανήκουν την Κ.Ο Λαική Ενότητα, έχουν αποφασίσει να μην παρίστανται στις συνεδριάσεις της Βουλής, αφού μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Στουρνάρας είχε κληθεί να καταθέσει την Τρίτη στην Επιτροπή που επανεξετάζει το θέμα τους εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, ο οποίο έγινε όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο με επιστολή γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να προσέλθει κι επιφυλάσσεται να το κάνει σε επόμενη συνεδρίαση.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Στουρνάρας επικαλούμενος φόρτο εργασίας αρνείται να προσέλθει και να καταθέσει στην αρμόδιο κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν προσήλθε άλλος βουλευτής και έτσι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για λήψη απόφασης, η κ. Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα όσο στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό όσο και στους αρχηγούς των κομμάτων που με την στάση τους, απέτρεψαν να ληφθεί απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον». Πάντως η κ. Κωνσταντοπούλου εξαίρεσε τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν τελευταία στιγμή να παραστούν, είπε καταγγέλλοντας το γεγονός.

Ακόμα, τόνισε ότι η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε και πρόσθεσε πως κάποιοι δολοφονούν την Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here