Βγήκε στο Αιγαίο για έρευνες το Τσεσμέ-Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

Στο Αιγαίο έχει βγει και κινείται εδώ και λίγες ώρες το τουρκικό ωκεανογραφικό Τσεσμέ. Πρόκειται για μιά ακόμη προκλητική ενέργεια της Αγκυρας, η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, μετά την απόfaση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες.

Το τουρκικό πλοίο ραχισε να κινείται βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο και δεν συνοδεύεται από κάποιο τουρκικό πολεμικό πλοίο και δεν παρακολουθείται από κάποιο ελληνικό.

Το Τσεσμέ, σύμφωνα με την NAYTEX(244/17) που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον σταθμό της Σμύρνης, θα διεξάγει έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Από ελληνικής πλευράς εκδόθηκε η αντί-NAVTEX 40/17 από τον σταθμό της Λήμνο στην οποία αναφέρεται ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη AVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν, έχρεται σε συνέχεια συνεχών προκλήσεων στα Ιμια, όπου τουρκικοί ακταιωροί, παραβιάζουν συνεχώς τα ελληνικά χωρικά ύδατα παίζοντας ένα επικίνδυνα, «ιδιότπυο πόλεμο» εντυπώσεων, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά.

Ο ελληνς υπουργός Εξωτερικών, Ν. κοτζιάς έχει δηλώσει ότι για τις ενέργειες των Τούρκων γίνονται όλες οι νομικές και διπλωματικές ενέργειες και ενημερώνονται όλοι οι διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί ενώ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι πάντα ανεκτική με τη Τουρκία, ιδίως αν παραβιασθούν οι κόκκινες γραμμές μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here