Βεβαίωση Μισαναπηρισμού και Παράβασης Καθήκοντος

 

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει και ξανά μανά οι ίδιες “ειδήσεις”, ξανά μανά στο ίδιο – σε ότι αφορά την σχέση της εξουσίας με τον πολίτη με αναπηρία – σημείο.

Σε αυτού του είδους οι “ειδήσεις” τον ρυθμό δίνει πάντα το “όργανο”. Το όργανο της τάξης “αποφασίζει” να “δείξει ποιος είναι το αφεντικό”, και κατά κανόνα το δείχνει. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος αποφασισμένος/ χειραφετημένος πολίτης που δεν ζητά παρά μόνο το δίκαιο και “δεν ανέχεται αφεντικά πάνω από το κεφάλι του” επιστρέφει μπούμερανγκ την ένδειξη/βεβαίωση. Μη δεικνύοντας τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το αυτονόητο: Στο κράτος δικαίου αφεντικό είναι το δίκαιο, τελεία και παύλα.

Και τι διάολο γίνεται όταν “αφεντικό” του οργάνου της τάξης είναι ένας καθηγητής συνταγματικού δικαίου και πρώην Συνήγορος του Πολίτη όπως καλή ώρα ο (καλός) δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης;

Αυτό που γίνεται είναι ότι η ένδειξη/βεβαίωση αποκτά πάνω κάτω την επιθετικότατη μορφή της επιστολής – καταγγελίας που ακολουθεί (την υπογράφει ο σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής κύριος Αντώνης Ρέλλας). Διαβάστε με προσοχή:

Έκθεση Βεβαίωσης Μισαναπηρισμού και Παράβασης Καθήκοντος

Αγαπητέ Δήμαρχε της Αθήνας Γιώργο Καμίνη,

Βάσει του νόμου 4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων.

Εκτός της νομοθεσίας βέβαια υπάρχει και η κοινή λογική, που προφανώς στερείστε, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να την στερούνται και τα όργανα της δημοτικής τάξης που βγήκαν παγανιά και βεβαίωσαν κλήση στο αναπηρικό όχημά μου.

Σας ενημερώνω (διόλου έκπληκτος) ότι σε απόσταση αρκετών τετραγωνικών ΔΕΝ διαθέτετε ούτε 1 θέση για αναπηρικά αυτοκίνητα αλλά η δημοτική αστυνομία σας βεβαιώνει κλήσεις με περίσσιο ζήλο σε αυτοκίνητα που φέρουν σε εμφανή σημείο κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Δεν θέλω να σας χαλάσω την ζαχαρένια, αλλά σας ενημερώνω επίσης ότι η διεύθυνση της δημοτικής αστυνομίας ΔΕΝ πληροί προδιαγραφές προσβασιμότητας, οπότε η μετακίνηση μου εκεί με αμαξίδιο για να εκφράσω τα παράπονά μου δεν είναι εφικτή.

Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και πρώην Συνήγορος του Πολίτη γνωρίζετε ότι το να εξαναγκάζουμε ορισμένους ανθρώπους σε υποτελή διαβίωση και να τους αποκλείουμε από δημόσια και κοινωνικά αγαθά αποτελεί τον ορισμό του ρατσισμού.

Στην περίπτωσή μου λοιπόν, όπως και για χιλιάδες άλλους/ες ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενους/ες συμπολίτες/ισσες, σας βεβαιώνω (όπως βεβαίωσαν και τα εντεταλμένα όργανα του δήμου σας σε εμένα) ότι οι πράξεις σας έχουν ρατσιστικά κίνητρα και διέπονται από μισαναπηρική πολιτική.

Αντώνης Ρέλλας Σκηνοθέτης – ανάπηρος ακτιβιστής

Υστερόγραφο (δικό μας): Κύριε “δήμαρχε”, φροντίστε διάολε ώστε τα “όργανα” να αρχίσουν στοιχειωδώς να συντονίζονται με όσα συνιστούν την ουσία – και όχι μόνο τον τύπο – του δικαίου, στον δήμο τον οποίο διοικείτε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο πολίτης κ. Ρέλλας έχει δίκαιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here