Βέτο τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Την πλήρη διαφωνία τους με την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εξέφρασαν χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα κατά του «μαύρου» που επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά (Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης). Κάλεσαν, μάλιστα, την κυβέρνηση  να επανεξετάσει αυτή την απόφαση διαμηνύοντας ότι «δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά».

«Η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους εργαζόμενους που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ» δήλωσαν σε υψηλούς τόνους οι τρεις δημοσιογράφοι βουλευτές και πρόσθεσαν σε αντίστοιχο τόνο: «τα μηνύματα που εκπέμπει στον λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά». «Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του» ξεκαθάρισαν απευθυνόμενοι στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για άστοχη επιλογή που «αποδυναμώνει τις προοπτικές, τις προσδοκίες και τα οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε». Άφησαν, μάλιστα, αιχμές για τις επαγγελματικές επιλογές του κ. Ταγματάρχη λέγοντας ότι η επαγγελματική πορεία του δεν συνάδει «με το όραμα που έχουμε και το όραμα για το οποίο αγωνιστήκαμε».

Αίσθηση, προκάλεσε, όμως και το γεγονός ότι οι τρεις βουλευτές κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση δεν έκρινε σκόπιμο να ακούσει τη γνώμη τους πριν προχωρήσει στη στελέχωση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. «Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο από τον οποίο μάθαμε και εμείς τις αποφάσεις» απεκάλυψαν και πρόσθεσαν: «είναι σαφές ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Μ.Χ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here