Βερολίνο για συντάξεις: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Mήνυμα στην Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αποστέλλει το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας και της γερμανικής κυβέρνησης, με αφορμή την σεναριολογία περί αναβολής η ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου. 

Με απάντηση που δίνει στα Νέα, η καγκελαρία σημειώνει ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος της και της ολοκλήρωσης του, δεσμεύθηκε για τη «συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας και της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνει ότι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη.

Η δήλωση όπως αναγράφεται στην εφημερίδα:

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν τα σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. H υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη». 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here