Βερολίνο: Έχουμε ερωτήματα για τη συμφωνία, δεν την απορρίπτουμε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η συμφωνία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ κάνοντας λόγο για ουσιώδες αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σχολιάζοντας τη συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών σημείωσε ότι εγείρονται ερωτήματα «αλλά δεν την απορρίπτουμε», διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η γερμανική πλευρά έχει απορρίψει το τρίτο μνημόνιο.

«Διατυπώσαμε ερωτήματα. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι στο Eurogroup της Παρασκευής.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, πως το Βερολίνο θεωρεί ότι η συμφωνία «δεν είναι σαφής σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση των πολιτικών».

Στο δισέλιδο έγγραφο με τίτλο «Προκαταρκτικός έλεγχος του Μνημονίου», που εστάλη σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών κρίνει τα σχέδια για μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις «μη συμμορφούμενα ακόμη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here