Βεντέτα δεκαετίας για ένα βοσκοτόπι: Δύο νεαρά αδέλφια κατηγορούνται για το φόνο κτηνοτρόφου που είχε σκοτώσει τον παππού τους

Δύο αδέλφια  ηλικίας 24 και 25 ετών φερονται να είναι αναμεμιγμένα ή δράστες της δολοφονίας ενός 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου, στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, τα δυο αδέλφια φέρονται να εκδικήθηκαν τον προ δεκαετίας φόνο του 65χρονου παππού τους από το χτεσινό θύμα. Το θύμα, ο τότε 53χρονος κτηνοτρόφος, μαζί με τα ανίψια του πυροβόλησαν στο Γερακάρι, μια ορεινή περιοχή, τον παππού, τον πατέρα και τον θείο των δυο νεαρών Κρητικων που τώρα θεωρούνται δράστες της βεντέτας. (Δεν έχουμε ακόμα  στοιχεία για την εκδίκαση της υποθεσης, δηλαδή για το ποιοι καταδικάστηκαν για το φόνο του γέροντα τότε.)

Από τους πυροβολισμούς τότε πάντως είχαν υπάρξει και τραυματίες, αλλά νεκρός είχε πέσει μονον ο παπούς, με καταγωγή απο τα Λιβάδια. Αιτία ήταν η διεκδίκηση μιας περιοχής στο Γερακάρι Ρεθύμνου για βόσκηση των ζώων -και οι δυο οικογένειες ασχολούνταν με κτηνοτροφία. Από παλιά -και πολύ περισσότερο μετ’α το φόνο του παππου- οι δυο οικογένειες είχαν πλέον σχέσεις μίσους. Αυτό αποκορυφώθηκε πιθανόν χτες, όταν τα δυο αδέλφια «έκλεισαν» με τα αυτοκινητά τους το αυτοκίνητο του 63χρονου κτηνοτρόφου και ο ένας από τους δυο βγήκε έξω και πυροβολησε το θύμα πάνω από τρεις φορές. Από μια σφαίρα που  διαπέρασε το σώμα του θύματος, τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη ο 23χρονος Αλβανός εργάτης που επέβαινε ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο. Εν συνεχεία τα δυο ΙΧ απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Ο εργάτης αρχικά αναγνώρισε τον ήδη συλληφθέντα 24χρονο Κρητικό ως δράστη, όμως εν συνεχεία είπε ότι δεν είναι βέβαιος, και ότι μπορεί εκείνος που πυροβολησε να ήταν ο άλλος αδελφός -ο οποίος αναζητείται. Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε μεταξύ δραστών και Αλβανού, τον οποίο πάντως δεν πυροβολησαν για να του  «κλείσουν το στόμα» -η σφαίρα που σφήνωσε στην κλειδα της ωμοπλάτης του είναι βέβαιο ότι εξήλθε απο το σώμα του νεκρού οδηγού. Πιθανόν να νόμισαν ότι ο Αλβανός είναι και εκείνος νεκρός ή να τον άφησαν να ζήσει ως μη ενεχόμενο στη βεντέτα, θεωρώντας ότι δεν θα καταθέσει εναντίον τους.

Η ενέδρα είχε στηθεί το μεσημέρι την ώρα που το θύμα κινούνταν με το όχημα του σε δρόμο του Αμαρίου.

Ο 23χρονος Αλβανός εργάτης κατέθεσε πως την ώρα που κινούνταν με το ΙΧ δύο αυτοκίνητα τους έκλεισαν τον δρόμο – το ένα από μπροστά και το άλλο από πίσω. Ένα νεαρό άτομο – το οποίο κατονόμασε αρχικά– βγήκε από το ένα όχημα και με μία μαγκούρα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου τους και στη συνέχεια πυροβόλησε τον κτηνοτρόφο.

Στη συνέχεια τα δυο εμπλεκόμενα αυτοκινητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ομως όπως προαναφέρεται, όταν συνελήφθη ο ένας αδελφός, ο εργάτης ανακάλεσε την αρχικη του κατάθεση  και είπε ότι δεν είναι βέβαιος για το ποιος από τους δυο αδελφούς πυροβόλησε.  Ο συλληφθείς  αρνείται ότι πυροβόλησε εκείνος.

Ο 23χρονος Αλβανός θα χειρουργηθεί σήμερα, για την αφαίρεση του βλήματος, αλλά πάντως είναι εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε όλη την περιοχή του Αμαρίου μετά την δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες – του θύτη και του θύματος – είναι τεταμένες με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε «αστακό» υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Τον Ιούλιο του  2013 άγνωστος με κουκούλα ειχε πυροβολήσει έναν 33χρονο σε ποιμνιοστάσιο στο Αμάρι. Ο 33χρονος είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στο φόνο του παππού των δυο αδελφών.  Το θύμα τότε είχε ζήσει, παρότι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο λαιμό και στο χέρι.

Επίσης των Μάιο του 2013 δύο αδέλφια (τότε 22 και 19 ετών αντίστοιχα) μαχαίρωσαν πάνω σε καβγά για βοσκοτόπια έναν νεαρό (22 ετών) κτηνοτρόφο της περιοχής -το θύμα έζησε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here