Βενιζέλος σαν Μητσοτάκης: Διαστρέβλωση της αλήθειας και εθνικός διχασμός από Τσίπρα

Στη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της σκληρής αρκοδεξιάς ΝΔ, κινελιται πλέον ανοικτά και απροκάλυπτα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αρκετοί «φίλοι» του στο ΚΙΝ.ΑΛ. Σε ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά κι εκείνος για διαστρέβλωση της αλήθειας από τον πρωθυπουργό και καταγγέλλει ότι επιχειρεί εθνικό διχασμό και εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και των θεσμών. Δεν κήρυξε το τέλος των μνημονίων αλλά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, υποστηρίζει.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στις απλουστεύσεις και τα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015. Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης. Στην Ιθάκη δεν κηρύχθηκε η επικοινωνιακή λήξη του τρίτου μνημονίου, αλλά η έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια περίοδος χωρίς όρους και όρια.
Όποιοι νιώθουν ευθύνη για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία της οικονομίας ελπίζω να κατάλαβαν τι πραγματικά ειπώθηκε σήμερα. Κανένας απλοϊκός συμβολισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here