Βενιζέλος: Εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης από την κυβέρνηση, προέβλεψε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟκ και πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανακίνηση του Grexit  και στο «επικίνδυνο παιχνίδι που αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ  στο πρόγραμμα» εκτιμώντας πως «όλα αυτά θα μας οδηγήσουν δυστυχώς κάποια στιγμή σε μη ομαλές πολιτικές εξελίξεις».

«Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση».

«Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Και όσοι έχουν μία αρμοδιότητα σε μία τέτοια εξέλιξη οφείλουν να αντιδράσουν», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μία μακρά αναμονή μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος με χειρισμούς τέτοιου τύπου».

Ακόμη ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «λύση είναι μόνο η συνεργασία όλων όσοι πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μόνης εθνικής στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη» και ότι «χρειαζόμαστε μία άλλη κυβέρνηση στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει αν το θέλει».

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε ότι χρειάζεται «όχι επιτροπεία τύπου Μουλόπουλου, αλλά νομοθετική ρύθμιση, όχι προς όφελος της ιδιοκτησίας, αλλά προς όφελος της πολυφωνίας και των συμφερόντων των εργαζομένων». «Επείγει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here