Βενιάμης(πρ. ένωσης εφοπλιστών): Προκλητικά αβάσιμη και αδικαιολόγητη η κριτική Σόιμπλε, δεν επιθυμεί ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ερωτηματικά για την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της χώρας με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό εφοπλισμό, εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο Σόιμπλε είχε δηλώσει χθες ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί να φορολογήσει τους εφοπλιστές αλλά δεν έκανε τίποτα, προσθέτοντας ότι τα βάρη μεταφέρονται στους αδύναμους.

Οπως επισημαίνει ο κ. Βενιάμης,  αγνοώντας με εμμονή το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία, ο κ. Σόιμπλε στρέφεται εναντίον της ελληνικής ναυτιλίας που τυχαίνει όμως να εκπροσωπεί και το 50% της κοινοτικής, μια πρωτιά που μάλλον ενοχλεί.

Οξύνοντας την κριτική του ο κ. Βενιάμης χαρακτηρίζει τις επικρίσεις του κ. Σόιμπλε «προκλητικά αβάσιμες» καθώς έρχονται σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να προασπίσει, αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της έναντι του σκληρού ανταγωνισμού από ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης.

«Δημιουργείται επίσης το ερώτημα μήπως η αποτυχία της γερμανικής ναυτιλιακής πολιτικής, που παρόλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα (πλοιοκτησία, διαχείριση, φυσικό πρόσωπο), δεν κατάφερε να στηρίξει τη ναυτιλία της, είναι το κίνητρο που υποκινεί τον Υπουργό στις δηλώσεις αυτές» σχολιάζει.

Μάλιστα, σημειώνει ο κ. Βενιάμης ότι αν στόχος των δηλώσεών του είναι να  τορπιλίσει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με τον  τόπο της, αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία.

«Προς γνώση του κου Σόιμπλε, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σύσσωμη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθελοντική βάση, τον διπλασιασμό της φορολογικής της υποχρέωσης, αν και αυτή απολαμβάνει ιστορικά συνταγματικής προστασίας, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα την ενότητα αλλά και την συνέπειά της απέναντι στον τόπο της» τονίζει κλείνοντας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here