Βενεζουέλα: Δεν πέθανε ασθενής σε δημόσιο νοσοκομείο, επιμένει η κυβέρνηση, αλλά….

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέψευσε χθες ότι έχασε τη ζωή του οποιοσδήποτε ασθενής σε δημόσο νοσοκομείο, όπως κατήγγειλε μια ΜΚΟ και η αντιπολίτευση. Εντούτοις δεν διευκρίνισε αν πέθαναν νεφροπαθείς σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Επίσης σήμερα οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες επανέρχονται και επιμένουν για άλλους 216 θανάτους σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας, στο Μαρακαϊμπο, όπου υποστηρίζουν ότι πέθαναν λόγω του blackout της περασμένης Πέμπτης 160 υπερήλικες και 56 άτομα διαφόρων ηλικιών. Άλλη (επίσης αντιπολιτευόμενη εφημερίδα) αναφέρει ότι πέθαναν 80 νεογνά σε κρατικό μαιευτήριο. Οσον αφορά στο τελευταίο η διευθύντρια του μαιευτηρίου είπε:

«Μα δεν είναι δυνατόν να πέθαναν 80 βρεφη, ειναι πρακτικά αδύνατον να χάθηκαν τόσες ζώες στην κλινική μας. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό που ασφαλώς δεν έχει καμια σχέση με αυτόν που αναφέρετε»

«Διαπιστώνουμε προς κατάπληξή μας ότι στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για πολλούς νεκρούς, αυτό είναι απόλυτα ψευδές», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κάρλος Αλβαράδο στη δημόσια τηλεόραση, κάνοντας λόγο για φημολογία που έχει σκοπό «να θορυβήσει τον πληθυσμό».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι έπειτα από μια επιθεώρηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι «το 90% των γεννητριών λειτουργούσε»

«Αυτό επέτρεψε να παραμείνουν στη ζωή εκατοντάδες ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Υπήρξαν 15 ως 17 ασθενείς που διακομίστηκαν σε άλλα κέντρα νοσηλείας αλλά χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την κατάσταση της υγείας τους», προσέθεσε.

Το Σάββατο μία ΜΚΟ (η Συμμαχία Οργανώσεων Υπέρ του Δικαιώματος στη Υγεία και τη Ζωή), είχε ανακοινώσει ότι 15 νεφροπαθείς, στους οποίους δεν μπόρεσε να γίνει αιμοκάθαρση λόγω της διακοπής του ρεύματος, πέθαναν, «εννέα στην πολιτεία Σούλια, δύο στην πολιτεία Τρουχίγιο και τέσσερις στο νοσοκομείο Πέρες Καρένιο του Καράκας».

Ο υπουργός Υγείας Αλβαράδο αντέτεινε ότι «όλες οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λειτουργούν πλήρως» και η κυβέρνηση εγγυάται την προσφορά περίθαλψης στους ασθενείς εκείνους που τη χρειάζονται επειγόντως. Αναφέρθηκε ιδίως σε κέντρο δημόσιας υγείας όπου βρίσκεται μια από τις κυριότερες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, το JM de los Ríos, στο Καράκας, όπου, τόνισε, εκτός από τις μονάδες επειγόντων περιστατικών είναι διαθέσιμες επίσης υπηρεσίες φροντίδας νεογνών (θερμοκοιτίδες κ.ά.) και μονάδες αιμοκάθαρσης.

Η αληθεια βέβαια είναι πάντα κάπου στη μέση «διδάσκει» η ζωή και προφανώς θα χάθηκαν ζωές σε μια τεράστια χώρα χωρις ρεύμα για 24 ώρες π.χ. για παροχή οξυγονου κατ΄οίκον ή και σε νοσοκομεία, με ασθενείς που έπρεπε να χειρουργηθούν επειγόντως και δεν δούλεψαν οι γεννήτριες, και θα χάθηκαν και νεφροπαθείς που έκαναν ίσως αιμοδιάλυση την ώρα της γενικής διακοπής του ρεύματος (ήταν 5 το απόγευμα)

Και ο μεν Μαδουρο τα ρίχνει σε σαμποτάζ και στην αντιπολίτευση, η δε αντιπολίτευση τα ρίχνει στον Μαδουρο. Ο Μαδούρο ποντάρει πλέον στο (αντικειμενικά ορθό) ότι η αντιπολίτευση προκάλεσε διεθνές οικονομικό εμπάργκο και αυτό έφερε τη χώρα σε ακόμα αθλιότερη κατάσταση. Ελπίζει ουσιαστικά στο να «μαζευτεί» ο Γκουαϊδό για να συνελθει κάπως η οικονομία, η οποία βεβαιως και δεν σώνεται με μερικές σταγόνες «ανθρωπιστικης βοήθειας». Ομως οι καταγγελίες ένθεν και ένθεν δεν μπορουν να βγάλουν τη χώρα απο το οικονομικό χάος και να απαλύνουν την δυστυχία του να μη βρίσκεις φάρμακα για το παιδί σου….Το τελευταίο που σε νοιάζει είναι πόσο αισχρός και αμερικανόδουλος είναι ο Γκουαϊδό και πόσο τίμιος σοσιαλιστής ο Μαδουρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here