Βενεζουέλα: Χάος, συγκρούσεις και δεκάδες τραυματίες-Υπ. Αμυνας: Θα αμυνθούμε αν οι πραξικοπηματίες κινηθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο

Συνεχίζονται, ανεξέλεγκτα πλέον, οι συγκρούσεις και οι ταραχές στο Καράκας. Με ευθύνη τη αντιπολίτευσης, έχει ανοίξει ο ασκός της βίας. Πάνω από 50 είναι οι μέχρι τώρα τραυματίες. Το πλήθος της αντιπολίτευσης μαζί με ομάδες στρατιωτικών ή ανθρώπων που φοράνε στολές και κρατάνε όπλα ακόμη και μασέτες, κινηματογραφήθηκε να κινείται προς το Προεδρικό Μέγαρο, Μιραφλόρες, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες οπαδοί της κυβέρνησης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο και το Σύνταγμα. Η κίνηση αυτή, είχε ω αποτέλεσμα, να απευθύνει ο υπουργός Αμυνας, Λεοπόλντο Παντρίνο Λόπεζ, αυστηρή προειδοποίηση ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν βία, εάν το πλήθος των πραξικοπηματιών κινηθεί προς το μέγαρο Μιραφλόρες. 

Ενα αξιωματικός του στρατού χτυπήθηκε με σφαίρα στο λαιμό από πραξικοπηματίες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους τραυματισμούς από σφαίρες. Συγκρούσεις ξέσπασαν στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην αεροπορική βάση όπου εμφανίσθηκε ο Γκουαϊδό για να κηρύξει το «πραξικόπημα» με την ονομασία «επιχείρηση ελευθερίας».

Οπως έχει δηλώσει ο υπουργό Αμυνας, το 80% των στρατιωτών που συμμετείχαν στην αρχή στο πραξικόπημα, δήλωσαν οτι εξαπατήθηκαν και επέστρεψαν στις μονάδες τους. Πίστη στο Σύνταγμα και τον πρόεδρο, έχουν εκφράσει ολοι οι ηγέτες του στρατεύματος.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον σύμβουλο ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, να απευθύνει έκκληση στα μέλη της κυβέρνησης και το στράτευμα να εγκαταλείψουν τον Μαδούρο. Είνα η τελευταίας σας ευκαιρία, του λέει, να έρθετε μαζί μας και να δεχθείτε την αμνηστία του Γκουαϊδό, Αλλιώς θα βυθιστείτε μαζί με το πλοίο!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here