Βενεζουέλα: Συλλήψεις στελεχών της καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Διώξεις και συλλήψεις στελεχών της, λίγο μετά τις εκλογές για την συντακτική συνέλευση, καταγγέλλει η αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Λεοπόλδο Λόπες και ο Αντόνιο Λεδέσμα συνελήφθησαν εκ νέου. 

Ο Λόπες, πρώην δήμαρχος του Τσακάο, στα περίχωρα του Καράκας, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, προκειμένου να εκτίσει σε κατ΄οίκον περιορισμό το υπόλοιπο της ποινής του.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη διαπραγμάτευση για το θέμα στην οποία πρωταγωνίστησε ο τέως πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο.

Η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι, έγραψε στο Twitter ότι πράκτορες των Υπηρεσιών Ασφαλείας τον πήραν από το σπίτι.

«Δεν γνωρίζω ούτε πού είναι ούτε πού τον πηγαίνουν. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε του συμβεί» έγραψε.

Εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης ανέφερε λίγο αργότερα ότι συνελήφθη ο Αντόνιο Λεδέσμα, επίσης δήμαρχος.

Ήδη, από το βράδυ που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, ο Μαδούρο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας των μελών της Βουλής που τώρα καταργεί.

«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα έβαλε όμως και με την Γενική Εισαγγελέα της χώρας, για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα, όπως είπε, για να σταματήσει η βία.

«Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε με την Γενική Εισαγγελία; Να την αλλάξουμε άμεσα και να πάρουμε τον έλεγχο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη» είπε, ενώ οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα κατά της γενικής εισαγγελέως.

Η Ορτέγα Ντίας, αν και υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων Μαδούρο, υπήρξε η πρώτη που κατήγγειλε προσπάθεια συνταγματικής εκτροπής με αφορμή τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, αλλά και την καταστολή στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Έκτοτε, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε στο στόχαστρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here