Βενεζουέλα: Σε αποκλεισμό δρόμων τη Κυριακή καλεί η αντιπολίτευση

Ημέρα εντάσεων και προκλήσεων αναμένεται να είναι η Κυριακή στη Βενεζουέλα, ημέρα όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης που θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα. Η αντιπολίτευση, αψηφώντας την απαγόρευση διαδηλώσεων, καλεί τους υποστηρικτές της να αποκλείσουν τους δρόμους της χώρας, ώστε να εμποδίσουν την διεξαγωγή τους.

«Οι πολίτες που επιθυμούν δημοκρατία να βγουν στους δρόμους την Κυριακή σε όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες σε μια συνέντευξη Τύπου της Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «παράνομων» εκλογών στη Βενεζουέλα.

«Αυτή η συντακτική συνέλευση έχει μια παράνομη προέλευση και εξαιτίας αυτού δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμά της», ανέφερε σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Βενεζουέλα.

Η Air France ανακοίνωσε ότι «εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Βενεζουέλα» είναι αναγκασμένη να αναβάλει τις αεροπορικές της πτήσεις με προορισμό το Καράκας από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Από τις βίαιες συγκρούσεις και τα επεισόδια των τελευταίων μηνών σε διαδηλώσεις ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, συνολικά 113 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία των εισαγγελικών αρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here