Βενεζουέλα: Εισβολή οπαδών της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο-Τραυματίσθηκαν βουλευτές-δημοσιογράφοι

Ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας εισέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο, θεσμό που ελέγχει η αντιπολίτευση, τη στιγμή που πραγματοποιούνταν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας.

Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα, φορώντας ρούχα – στα χρώματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος – εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης με αίματα να τρέχουν από τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτόχρονα με την εισβολή των υποστηρικτών του Μαδούρο στο κτίριο της Βουλής, ακούστηκαν εκρήξεις, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, οφείλονταν σε βεγγαλικά που πέταξαν μέσα οι εισβολείς.

Οι εισβολείς επιτέθηκαν σε βουλευτές που ανήκουν στην αντιπολίτευση, τους οποίους χτύπησαν άγρια, καθώς και δημοσιογράφους, οι οποίοι ασκούν κριτική στη δράση του προέδρου και κατηγορούνται ότι με τα άρθρα τους ξεσηκώνουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από την εισβολή των υποστηρικτών του Μαδούρο στο κοινοβούλιο…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here