Βενεζουέλα: Απαγόρευση διαδηλώσεων, ενόψει εκλογών-Μαδούρο: Δεχόμαστε ασύμμετρο πόλεμο-Εκκληση για διάλογο στην αντιπολίτευση, προειδοποίηση σε Τραμπ

Απαγόρευση διαδηλώσεων από αύριο Παρασκευή για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης, επέβαλε η κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μιλά για ασύμμετρο πόλεμο καρά της χώρας του και του ίδιου, απευθύνει έκκληση στην αντιπολίτευση για διάλογο και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν την επιθετικότητα κατά της Βενεζουέλας, απειλώντας με νέο μπολιβαριανό αντάρτικο. «Ο λαός της Βενεζουέλας θέλει να ζήσει με ειρήνη», τονίζει.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων

Οι ποινές που προβλέπονται για όσους παραβούν την απαγόρευση και διαδηλώσουν είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.

«Οι συναθροίσεις και οι δημόσιες διαδηλώσεις, οι πορείες και παρόμοιες εκδηλώσεις που ενδεχομένως διαταράξουν ή επηρεάσουν την ομαλή πορεία της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρας της διήμερης γενικής απεργίας, που κήρυξε η αντιπολίτευση, σκοτώθηκαν άλλοι τρείις πολίτες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 106 άτομα από τις αρχές Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, σε συνέντευξή του στο Russia Today, μιλά για έναν αντισυμβατικό, ασύμμετρο πόλεμο που διεξάγεται ενάντια στη χώρα και τον ίδιο και υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι υποτίμησε την ικανότητα της δεξιάς αντιπολίτευσης στο να προξενεί ζημιές και να καταφεύγει στην απροκάλυπτη βία.

Ο Ν. Μαδούρο απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της αντιπολίτευσης για διάλογο, ενώ προειδοποίησε τον αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ και τις ΗΠΑ, να σταματήσουν την επιθετικότητα προς την Βενεζουέλα, καθώς η χώρα του αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σταθερότητας σε όλη την Καραϊβική.

Αν η Βενεζουέλα διαμελισθεί και η μπολιβαρινή επανάσταση ηττηθεί, θα ξαναπιάσουμε τα όπλα του αγώνα, και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. είπε με νόημα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 13 αξιωματούχους του καθεστώτος Μαδούρο ενώ απείλησαν με οικονομικές κυρώσεις στην πετρελαιακή βιομηχανία, εάν δεν αναβληθούν οι εκλογές του Σαββατοκύριακού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here