Βενεζουέλα: Αντιδράσεις στις εξαγγελίες Μαδούρο για συνταγματική αναθεώρηση

Εντονες αντιδράσεις όλων των δεξιών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων εντός κι εκτός Βενεζουέλας, προκάλεσαν οι εξαγγελίες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, την Πρωτομαγιά, να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση από λαική συνέλευση.

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Αλοΐζιο Νούνες το σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας του.

«Είναι ακόμη ένα πλήγμα για την δημοκρατία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ με ανάρτησή του στο Facebook.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα απέρριψε το σχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «συνέχιση του πραξικοπήματος του στρατοπέδου του προέδρου κατά του Κοινοβουλίου» και κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συγκαλεί συντακτική συνέλευση για την κατάρτιση νέου Συντάγματος, το οποίο θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα του 1999.

Όπως τόνισε, θα πρόκειται για μία συντακτική συνέλευση «λαϊκή, των πολιτών και των εργατών», «μία συνέλευση του λαού και όχι των πολιτικών κομμάτων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here