Βενεζουέλα: Αλλοι 3 νεκροί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευση κατά του Ν. Μαδούρο-Με κυρώσεις απειλούν και οι ΗΠΑ αν δεν αναβληθούν οι εκλογές

Δεν έχει τέλος η βία και οι θάνατοι πολιτών στη Βενεζουέλα αλλά και η ανάμιξη των ΗΠΑ που απειλούν με κυρώσεις εάν δεν αναβληθούν οι εκλογές του Σαββατοκύριακου για ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης που θα προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η αντιπολίτευση εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ένας 23χρονος σκοτώθηκε στην πολιτεία Μέριδα και ένας 16χρονος στη φτωχογειτονιά Πετάρε του Καράκας, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και νεαρών κουκουλοφόρων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και ο θάνατος ενός 30χρονου, επίσης στην πολιτεία Μέριδα.

 

Τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές από την 1η Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του Ν. Μαδούρο από την εξουσία.

Πολλοί δρόμοι σε όλη τη Βενεζουέλα είχαν αποκλειστεί με οδοφράγματα την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που άρχισε την Τετάρτη. Στόχος της απεργίας είναι να ασκηθεί πίεση στον πρόεδρο για να ακυρώσει τις αμφιλεγόμενες εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης που πρόκειται να διεξαχθούν το σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ απειλούν τη κυβέρνηση Μαδούρο με επιβολή οικονομικών κυρώσεων,αν δεν ματαιώσει τις εκλογές θα γίνουν κανονικά, ενώ επέβαλαν ήδη κυρώσεις κατά 13 αξιωματούχων του καθεστώτος Μαδούρο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here