Βέμπερ: Διεθνιστές βέβαια στην ΕΕ (αναγκαστικά), αλλά οι ερωτήσεις στα γερμανικά και «όλα καλά» μόνο για δεξιούς

Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ , που πάει για νέος Γιούνκερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, εκπροσωπώντας την κεντροδεξιά παράταξη. Εντούτοις στην συνέντευξη Tύπου απογοήτευσε τους δημοσιογράφους, καθώς δεν τους επετράπη να κάνουν ερωτήσεις στην αγγλική γλώσσα.

Ειναι Bαυαρός και ανήκει στο συντηρητικότατο κομμα των Χριστιανοκοινωνιστών και δεν έχει  αναλάβει ως τώρα κανένα κυβερνητικό αξίωμα στη Γερμανία. Δήλωσε όμως ότι είναι επισήμως υποψήφιος του εθνικού κόμματός του για την υψηλόβαθμη θέση του προέδρου της Κομισιόν.  Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τον στηρίζει μάλλον χλιαρά.

Ο Βέμπερ που μάλλον δεν θα προκριθεί (αν και προωθείται να είναι Γερμανός ο επόμενος Γιουνκερ) είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Οι τελευταίοι εξανέστησαν και με τα χίλια ζόρια απάντησε μόνον σε μια ερώτηση αγγλόφωνου δημοσιογράφου και εν συνεχεία απαντούσε μόνον στα γερμανικά ΜΜΕ.
Το Euractiv ζήτησε από τον Βέμπερ να σχολιάσει την εν εξελίξει διαδικασία σχετικά με τον υψηλό αριθμό Γερμανών σε κορυφαίες Ευρωπαϊκές θέσεις, αλλά ο Βέμπερ  αρνήθηκε να απαντήσει και σε αυτό (Στο δυστυχώς αυτονόητο παρά την αντιδημοκρατικότητά του καθεστώς  -δηλαδη να πει ευθέως «εμεις βάζουμε το περισσότερο χρήμα και γι’ αυτό κάνουμε κουμάντο»)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Το  Euractiv, ζήτησε επίσης από τον Βέμπερ να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων και εκεινος…. έκανε ότι δεν άκουσε. Στην προκειμένη περιπτωση φταίνε οι  νεοδημοκρατικές του σχέσεις, καθώς ναι μεν το  Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» στη διευθέτηση της μακροχρόνιας αντιπαράθεσης για την ονομασία αλλά η ΝΔ είναι μέλος του ΕΛΚ και  διαφωνει με την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Βέμπερ σε άλλη ερώτηση για το θέμα της ελληνικής κυβέρνησης που κατηγόρησε την ΝΔ ότι  απομονώνεται διεθνώς, ο Βέμπερ είπε  «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ηγέτη της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη». Γενικά είναι λάβρος με όσες κυβερνήσεις δεν είναι δεξιές και παρά την πολεμική της ΕΕ εναντιον του Ούγγρου  Όρμπαν, ο Βέμπερ  έχει προσπαθήσει να μην πει το παραμικρό που θα  έθιγε τον  Ούγγρο πολιτικό  -καθότι και ο Ορμπαν ανήκει στο «λαϊκό» Κόμμα
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here