Βελτιώνεται η υγεία του 6χρονου που είχε πέσει σε κώμα πίνοντας κρασί κρυφά

Βελτίωση παρουσίασε η υγεία του 6χρονου Νικόλα που έδινε μάχη για τη ζωή του εδώ και 15 μέρες διασωληνωμένος  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το αγοράκι, από τους Στόλους του δήμου Γόρτυνας, είχε πάει στην κουζίνα και είχε πιεί κρυφά άγνωστη ποσότητα κρασιού, την ώρα που η μητέρα του βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και ο πατέρας έλειπε απο το σπίτι. Η μητέρα του τον βρήκε όταν το μικρό έδειχνε να πέφτει σε λήθαργο και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οπως είχε πει στους γιατρούς ο μικρός όταν ακόμα είχε τις αισθήσεις του, ήπιε το κρασί «για να δει πως είναι»

Ομως ενώ έκανε αρκετές φορές εμετό στο νοσοκομείο και είχε τις αισθήσεις του, εν συνεχεία  έπεσε σε κωμα. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν. Εναντίον των γονέων ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να βρίσκονται στο προσκεφάλι του παιδιού τους που έδινε μάχη για τη ζωή του.

Από χτες ο Νικόλας συνήλθε (δεν είναι πλέον σε καταστολή). Παραμένει στην Εντατική, χωρίς όμως πλέον να είναι διασωληνωμένος.

Θα υποβληθεί στο προσεχές μέλλον και σε άλλες εξετάσεις για να έχουν μια καλύτερη εικόνα οι γιατροί για την κατάστασή του.

Μια έγνοια τους ήταν ότι αν το παιδί είχε πιεί όντως μόνο ένα-δύο ποτήρια κρασί (τόσο έλειπε απο το μπουκάλι που βρήκε η μητέρα, όπως υποστηρίζει η ίδια), τότε ο λήθαργος δεν δικαιολογείτο και ίσως συνέτρεχαν και άλλα παθολογικά αίτια που το αγοράκι παρουσίασε τόσο έντονη αντίδραση στην κατανάλωση αλκοόλ. Πιθανόν όμως και το παιδί να είχε πιεί πάνω από «ένα-δύο ποτηρια».

 

Στις εξετάσεις που έγιναν στο 6χρονο αγόρι βρέθηκε ποσότητα αλκοόλης στο αίμα όπως εξηγεί η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ενώ έγινε ενδελεχής κλινικός έλεγχος για να αποκλειστεί κάποια άλλη πιθανή παθολογική αιτία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί.Δεν γνωρίζουμε αν τα επίπεδα της αλκοόλης στο αίμα του παιδιού ήταν τόσα ώστε να αιτιολογουν την οξύτατη αντίδραση του οργανισμού του, ούτε είναι σαφές αν η υπερκατανάλωση αλκοόλ θα «αφήσει σημάδια» στον οργανισμό του

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here