Βέλγος τουρίστας μεταξύ των νεκρών – Λένε ότι αναζητούν άλλους πέντε

Αναγνωρίστηκε μεταξύ των νεκρών και ένας  Βέλγος τουρίστας, ενώ μερικά βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλοι 5 αγνοούμενοι συμπατριώτες τους  -πληροφορία που δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε με τις ελληνικές αρχές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται (από τους Βελγους) στην περίπτωση δύο  οικογενειών βελγικής καταγωγής (εικάζουμε μια τριμελής και μια διμελής) που συνεχίζουν να αγνοούνται, αλλά ο τουριστικός πράκτορας ανέφερε ότι απο τος 31 Βέλγους που «είχε» στο Μάτι, οι 29 ειναι ασφαλείς και  έχουν μετακινηθεί σε άλλο ξενοδοχείο, ασφαλούς  περιοχής . Οπότε αφήνει μεν εμμεσα κενό για έναν αγνοούμενο απο το δικό του γκρουπ, αλλά δεν μιλάει για  πεντε. Ουσιαστικά δεν είναι σαφές κι αν αυτός ο ένας του γρκουπ είναι αγνοούμενος ή όχι.

Πιθανόν ο αριθμός των πέντε Βέλγων να προκύπτει από προσπάθειες της βελγικής πρεσβείας να επικοινωνήσει με τους πολίτες του Βελγίου που βρίσκονται στη χώρα μας, γιατί πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν το πρωτόκολλο όταν κάποιος πολίτης τους επισκέπτεται ξένη χώρα να επικοινωνεί με την πρεσβεία για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Θα θυμάστε ίσως στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση ότι η Γαλλία ενημέρωσε όλους τους Γάλλους στην Ελλάδα για σχέδιο έκτακτης ανάγκης και γράφαμε όλοι ότι οι Γάλοι φοβώνται πόλεμο, Τότε ο Γάλλος  πρέσβης είχε πει ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης είναι πάγια πολιτική, ώστε σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας ή πυρκαγιάς, η πρεσβεία να έχει άμεση γνώση του πού βρίσκονται οι πολίτες της, ώστε να τους συνδράμει. Μάλιστα οι πολίτες ενημερώνονται και για τον τρόπον τινά «ομαδάρχη» τους που αναλαμβάνει να τους συντονίζει σε έκτακτα  περιστατικά.

Ισως οι Βέλγοι να μην ακολούθησαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (δηλαδή επικοινωνήστε με την πρεσβεία σε περίπτωση φυσικών  καταστροφών) και ενώ παραθερίζουν κάπου, αμέλησαν να ενημερώσουν και θεωρούνται αγνοούμενοι.  Εξίσου πιθανόν βεβαίως οι άνθρωποι να είναι όντως αγνοούμενοι, αφού δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από την επίσημη λίστα της Πυροσβεστικής ούτε για Έλληνες ούτε για αλλοδαπούς -όχι για πρόσωπα και υπηκοότητες  ή ηλικιες, αλλά ούτε καν για το συνολικό αριθμό αγνοουμένων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here